Швепс от бъз

22/01/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач90916
"Ето как да съхраните аромата на лятото и да се насладите на най-свежия вкус "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 915
  • Преглеждания за месеца5711
  • Преглеждания за седмицата358
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бъз - 40 цвята
  • захар - 1.5 кг
  • лимони - 4 - 5 бр.
  • лимонена киселина - 2 пакетчета
  • вода - 11 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера поставяме цвета на бъза, захарта, лимоните ( добре измити, режа ги на две, изстисквам ги и остатъка го нарязвам на кръгчета, които също ги оставям за аромат), лимонената киселина и водата.

Така стои 48 часа.

После се изваждат цветовете и се прецежда.

След около още 24 часа, ако стои на топло, се газирва, и то много.

Бутилките не се затварят плътно, защото при отварянето ще изкипи.

Поднася се изстудено с мента за аромат.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар