Арабски кекс с шоко крем

20/01/2018
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф743308265
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 488
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. След това се добавят олиото и прясното мляко. След кратко разбъркване се добавят ванилиите и какаото.

Разбърква се по-продължително време, докато не останат точици от какаото. От тази смес се отделя 1 в. ч. (200 мл). Към останалата смес се добавят бакпулверът и брашното. Отново се разбърква.

Сместа се изсипва в тефлонова тава и се пече на 180 градуса за 25-30 минути. След като бъде готов кексът, се оставя да поизстине.

През това време отделеното тесто от 200 мл се слага на котлона и при постоянно бъркане се оставя да заври, докато се получи гъст крем.

Охладеният сладкиш се набожда с вилица навсякъде и се намазва с помощта на силиконова лъжица с готовия крем. Накрая се поръсва с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар