Здравословен портокалов кейк с малинов сироп

20/01/2018
РАГ
отРАГГотвач31012111
"При здравословните кейкове правилото е следното - ядете най-малко по две парчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо455
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, млякото, бананите, какаото, набухвателите и кленовият сироп се смесват в блендер и пасират до гладка смес. Настъргваме кората на портокала, а него нарязваме на парченца.

Намазваме всички стени на малка тефлонова тавичка (24 см) с кокосово масло и сипваме сместа. Печем на долен реотан на 200 градуса, без да отваряме фурната за около 25-30 минути.

През това време приготвяме сиропа. Отново в блендера пасираме на пюре малините и кленовия сироп. Сипваме в касерола и на много слаб котлон, при непрекъснато бъркане, сгъстяваме.

Оставяме да изстинат и блатът, и сиропът. Заливаме сладкиша и оставяме няколко часа в хладилник докато поеме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар