Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Топла салата с гъби и пушена треска

Топла салата с гъби и пушена треска

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Топла салата с гъби и пушена треска
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
20/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"Уникално вкусна топла салата, която лесно може да се превърне в основно ястие"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г микс
  • пушена треска - 80 - 90 г (или маринована)
  • ескарола - 3 пълни шепи
  • бейби спанак - 1 - 2 шепи
  • чери домати - 8 бр.
  • див лук - 10 стръкчета
  • орехи - 4 - 5 с.л. накълцани
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 2 щипки
  • За традиционен винегрет
  • балсамов оцет - на вкус
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиване под течаща вода ескаролата и бейби спанака. Отцеждаме добре и смесваме в купа или директно в салатиера заедно с дивия лук, накъсан на малки стръкчета.

Нарязваме чери доматите и ги подреждаме около зелената салата. Отгоре подреждаме рибата, за предпочитане на тънки филенца, и поръсваме с орехите.

Загряваме захтина на силен огън и запържваме гъбите за 2-3 минути, след което намалваме силата до умерена и слагаме щипките сол и накълцания чесън. Гъбите също може да се нарежат, ако са по-големи.

Задушаваме, разбърквайки от време на време, още 8-10 минути, и отцеждаме от мазнината.

Топлите гъби разполагаме в центъра на салатата и поднасяме с винегрет, приготвен от смесения зехтин с балсамовия оцет и сол.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Изглежда апетитно,но какво е ескарола?
20.01.2018 14:06
1
1
Покажи всички подкоментари