Гофрети с кисело мляко

20/01/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф61775620814
"За перфектните гофрети не е достатъчно да имате само гофретник, трябва да знаете и точната рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 479
  • Преглеждания за месеца439
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата. Прибавят се солта и захарта, като разбиването продължава. Изсипва се киселото мляко, а след него и брашното с бакпулвера и ваниловата захар.

Хубаво е брашното да се добавя на части. Накрая се налива олиото. Рабърква се хубаво до еднородна гладка смес. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.

Гофретникът се намазва с мазнина преди да се включи и след като нагрее, се гребва от сместа и се разпределя по плочите. По желание, след като се изпекат, гофретите могат да се намажат с краве масло.

Стават още по-вкусни. Сервират се със сладко по желание, в моя случай от кайсии.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!