Лимонада с бъзов цвят

23/01/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1749261
"Полезен, ароматен и толкова вкусен, че нямаме търпение отново да цъфне бъзът, за да приготвим още лимонада от бъзов цвят "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

50 цвята цъфнал бъз киснат в 4 л вода 48 часа, като от време на време се разбърква. Прецежда се и се прибавя захарта и сокът от 4 лимона, бърка се, докато захарта се стопи напълно.

Стерилизира се 20 минути за зимата или го прибирате в хладилника за прясна консумация.

Извлекът от бъзов цвят е много полезен при суха дразнеща кашлица и при настинки /преди консумация се затопля, може да се добавят и парченца карамфил/.

Ако искате да е газирано, добавяте 2-3 зрънца ориз във всяка бутилка, но не повече, защото иначе бутилките гърмят като шампанско.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!