Плодова пита с кайсии

20/01/2018
"Поканете лятото в кухнята си с тази разкошна плодова пита с консервирани кайсии "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разточете тестото на тънък лист. Разстелете го по дъното на форма за пай с диаметър 23см.

Надупчете с вилица. Намажете тестото с конфитюра. Във всяка кайсия сложете по една череша и захлупете върху сладкото. Покрийте така цялата форма. Разбийте маслото и захарта до получаване на въздушна смес.

Прибавете с разбиване яйцата, пресятото брашно с бакпулвера, смлените бадеми, лимоновата кора, канелата и млякото. Нанесете с шпатула сместа и поръсете с бадемовите люспи.

Печете на 200 градуса за около 20 минути, а след това намалете на 180 градуса и печете 90 минути или докато сместа стане твърда за пипане.

Източник: Иван Звездевподобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар