Бъркада

12/11/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
"Не сме сигурни откъде идва атрактивното наименование на рецептата, но от опит знаем, че бъркадата е изключително вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 859
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г царевично
  • масло - 160 г краве
  • сирене - 200 г овче
  • свинско месо - 800 г свински ребра
  • тиква - 400 г настъргана
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе ребрата предварително, като ги овкусите с малко сол и черен пипер и ги изпечете до готовност. Почистете и настържете тиквата. Сипете я в подсолена вода и добавете 2/3 от маслото. Разбъркайте и ставете да ври 2-3 минути.

Сипвайте постепенно царевичното брашно, като бъркате с дървена лъжица за около 10 минути - сместа трябва да започне да се отделя от стените на тенджерата.

Намаслете дълбока чиния в която ще сервирате Бъркадата. Разпределете вътре качамака с тиква, поръсете с натрошено сирене и сложете ребрата.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар