Джуркан спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Джуркан спанак1 / 3
17/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"И докато се чудим как да преведем на английски джуркан, си сипваме вече втора порция от този вкусен спанак"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • масло - 80 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • сирене - 150 - 200 г бяло
  • бульон - 1/2 кубче зеленчуков
  • яйца - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете скълцаните лук и чесън.

Отделно попарете почистения спанак, отцедете го, нарежете при желание и добавете към лука и чесъна на котлона.

Оставете всичко да се готви за около 10 минути, като разбърквате периодично.

След това добавяте натрошеното сирене, а след 1-2 минути и яйцата.

Отново разбъркайте за няколко минути се снемете от огъня. Овкусете джуркания спанак със сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
46
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Без червен пипер?
28.04.2022 14:13