Побългарена пица

21/01/2018
Марияна
отМариянаИноватор5832555623
"Побългарена пица, защото по-вкусно от нашенското няма "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 329
  • Преглеждания за месеца1749
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. Правим кладенче в него. Стопляме леко водата и в нея слагаме 1 с.л брашно, захарта и маята.

Размиваме маята и като шупне слагаме маята в брашното. Добавяме солта и олиото. Замесваме меко тесто и го покриваме с кърпа да втаса за 40 мин.

Като удвои обема си можем да оформим пицата. Намазваме с олио тавичка и я набрашняваме.

Разпъваме тестото с ръце и го слагаме в тавата. Дооформяме го. Мажем го отгоре с лютеницата.

Нарязваме шпек салама на тънки парченца и го нареждаме върху намазаното тесто. Разпределяме отгоре царевицата.

Настъргваме на ренде кашкавала и също го разпределяме отгоре. Най-накрая поръсваме с чубрица.

Печем на 200 градуса до готовност и приятен загар на пицата. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар