Печено прасенце

16/11/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"За приготвянето на най-вкусното прасенце ви трябва мас, търпение и хубава жар. А ако си търсите помощ за изяждането му - ние сме насреща!"
Приготвяне45 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 028
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 прасенце (около 5 - 6 кг), без вътрешности
  • мас - 80 г (6 с.л.)
  • доматено пюре - 40 г (2 с.л.)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито прасенце се поръсва добре със сол и счукан черен пипер вътре.

Набива се по дължината му на ръжен, намазва се с част от маста и доматеното пюре, поръсва се и отвън със сол и черен пипер и се пече на жар.

По време на печенето намазвайте прасенцето с останалата мас.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар