Тепси кебап по Пазарджишки

21/01/2018
"Ще отидете чак до Пазарджик, за да попипате за рецептата или ще ни се доверите на нас?"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 587
  • Преглеждания за месеца1830
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 650 г
  • праз - 500 г
  • кисело зеле - 600 - 700 г нарязано и сварено
  • ориз - 150 г
  • мас - 100 г
  • червен пипер
  • чесън - 1/2 глава
  • оцет - 25 мл
  • сол - на вкус
  • черен дроб - в някои от селата в Пазаржишко се добавя
  • резене - див копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребни парчета, слага се в тавата, в която ще се приготвя ястието (оттам идва и името на ястието и е задължително да се запържи в тавата, в която ще го печем), запържва се в мазнина.

Прибавят се оризът и ситно нарязаният праз лук и също се запържват. Добавят се подправките, зелето (заедно с малко зелев сок). Към подправките трябва да отбележим резенето (див копър) - често използвана подправка за готвене в Пазарджишкия край.

Ястието се разбърква и се слага във фурната да се пече -15-20 минути на 180 градуса са му достатъчни. Готовото ястие се полива със счукания чесън и оцета. Ако решите да добавите черен дроб към ястието около 300 г е достатъчно. Запържва се след месото, съвсем малко, за да не стане корав.

Друго, което трябва да се отбележи за тази рецепта е, че понеже се е приготвяла при клане на прасе, се е използвало по-мазно месо, затова ако месото, което използвате, няма мазнина, е желателно да добавите и малко сланина.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар