Вегетариански бургер с камамбер

22/02/2018
Анонимен
отАнонименНовак5
"И изведнъж се сетихме, че можем да станем и вегетарианци, ако ще хапваме толкова вкусни бургери "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камамбер - 1 бр. (125 гр.)
  • бургер питка - 1 бр. ‏
  • зелена салата - 1 лист ‏(или айсберг)
  • домати - 1 бр. ‏
  • лук - 1 глава ‏
  • ‏кафява захар - 1 ч.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • барбекю сос - 2 с.л. ‏
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С нож направете два теснички разреза върху горната страна на сиренето. Не трябва да са дълбоки, а само да пробият кората му.

Сложете сиренето да се пече на тиган за около 5 минути. Малко преди да е готово сиренето, разрежете питката на две и я намажете с малко масло. Сложете да се пече за около минута при сиренето, като печете само от вътрешната страна.

Междувременно в друг тиган разтопете маслото. Нарежете на шайби лука и го прибавете в разтопеното масло, поръсете с половината захар.

Изчакайте да стане златист лукът, обърнете шайбите и ги поръсете с останалата част от захарта. Гответе още 1-2 минути, махнете от огъня. Нарежете на шайби домата – нужни са ви една или две.

Сложете лъжица от барбекю соса върху долната част на бургер питката. След това сложете салата, сиренето, домат, лук и полейте с останалия барбекю сос. Накрая сложете горната част на питката и внимателно притиснете.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар