Ретро торта с домашен крем и орехи

21/01/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач30173401
"Разбира се, че искате едно парче торта с домашен крем и орехи, останалото е за нас "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 920
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за блата се разбиват с миксер. Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути. Изпеченият и охладен блат се разрязва хоризонтално на две части.

Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат да кипнат. На тънка струйка се добавят разтворените във водата брашно и жълтъци. Ароматизира се с ванилията и се вари докато се сгъсти.

Кремът се оставя да се охлади напълно, към него се добавят разбитите на плътен сняг със солта и захарта белтъци.

Първия блат се сиропира с няколко лъжици от сиропа. Покрива се с част от крема, поръсва се с орехите.

Отгоре се поставя втория блат, сиропира се, покрива се с останалата част от крема. Отстрани тортата също се покрива с крема. Поръсва се обилно със смлените орехови ядки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар