Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Ретро торта с домашен крем и орехи

Ретро торта с домашен крем и орехи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Ретро торта с домашен крем и орехи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
21/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Разбира се, че искате едно парче торта с домашен крем и орехи, останалото е за нас"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - сока на 1/2 лимон
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 2 с.л.
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за блата се разбиват с миксер. Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта. Пече се на 180 градуса за 20-25 минути. Изпеченият и охладен блат се разрязва хоризонтално на две части.

Кремът се приготвя, като млякото и захарта се слагат да кипнат. На тънка струйка се добавят разтворените във водата брашно и жълтъци. Ароматизира се с ванилията и се вари докато се сгъсти.

Кремът се оставя да се охлади напълно, към него се добавят разбитите на плътен сняг със солта и захарта белтъци.

Първия блат се сиропира с няколко лъжици от сиропа. Покрива се с част от крема, поръсва се с орехите.

Отгоре се поставя втория блат, сиропира се, покрива се с останалата част от крема. Отстрани тортата също се покрива с крема. Поръсва се обилно със смлените орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Kolko braschno
14.11.2023 17:47
Жени Иванова
Жени Иванова
За блата не трябва ли брашно?
06.12.2018 20:16
5
1
1
Покажи всички подкоментари