Кифлички с ябълков мармалад

22/01/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1749261
"Ако има кой да ни ги приготвя, сме готови всеки ден да хапваме кифлички с ябълков мармалад "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мас - 250 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • захар - 150 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйце - 1 бр. за намазване
  • шоколадови пръчици - 1 ч.л.
  • мармалад - 200 г от ябълки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се загасява в киселото мляко. Смесват се пресятото брашно с киселото мляко, мас, захар и белтъка от яйцето .Оформя се меко тесто, да не лепне на пръстите. Слягаме го в хладилника за 20 мин.

След това го нарязваме на 6-7 топки, всяка от които разточваме на кръг с дебелина 1 см и се нарязва като за торта на тригълничета.

На широката част е поставя по 1 ч.л. пълна от ябълковият мармалад и се навиват на кифличките, мажат се с разбито яйце и се наръсват с шоколадовите пръчици.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 180-200 градуса в предварително загрята фурна около 10-15 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Не съм приготвяла кифлички без мая, като са само със сода бухват ли хубаво? Аз ги мажа със разбит жълтък с малко мляко за да се получи хубав златист цвят при запичане. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!