Пилешки пържоли с гъбен сос и сирена

21/01/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф49874018533
"Пържолите са си пържоли, но със сос са двойно по-вкусни, съгласни ли сте с нас?"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 829
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се овкусяват със сол, черен пипер и сос Уорчестър. Отгоре върху всяка пържола се слага по едно малко парченце краве масло и се поставят да се пекат във фурната на 200 градуса.

След като пържолите се изпекат от едната страна се обръщат да се запекат и от другата. Малко преди готовност върху всяка се слага да се запече и по едно резенче сирене Моцарела.

Докато се пече месото се приготвя гъбеният сос. В тиган се загряват по две супени лъжици краве масло и олио. В мазнината се изпържват почистените гъби, нарязани на филийки, а ако са дребни - цели.

След като се изпържат се изваждат от тигана и в същата мазнина се запържва брашното. Бърка се енергично, за да не загори и се разрежда на няколко пъти със затоплено мляко и топла вода.

Щом сосът започне да се сгъстява се връщат гъбите в него. Слагат се нарязаните на дребно сирена и се овкусява със сол и черен пипер.

Накрая се добавя и една супена лъжица прясно изцеден лимонов сок. Готовите пържоли се поднасят в комбинация с гъбения сос.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар