Питки с плънка от картофи и кашкавал

22/01/2018
"Като заклети фенове на питките тържествено се заклеваме, че тези са просто уникални "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете маята, солта, захарта и олиото.

На тънка струйка налейте хладка вода и омесете еластично тесто, което леко лепне по ръцете ви. Покрийте го с фолио и го оставете на топло, за да втаса.

Втасалото тесто леко премесете с малко брашно и разделете на шест топки.
Разточете всяка топка на кора.

Покрийте дъното на малка кръгла тавичка с домакинска хартия.

Сложете един лист от тестото, поръсете с настъргани картофи и настърган кашкавал. Поставете втори лист тесто върху плънката и подпъхнете крайчетата.

Изпечете в загрята фурна до 180-200 градуса до златист загар.

Постъпете така и с останалите продукти.

Получават се три мекички и вкусни питки.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар