Кравайчета с конфитюр от сушени плодове

22/01/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор61368341831
"Кравайчета, за които се мечтаят всички деца "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо157
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г
  • Конфитюр от сушени плодове
  • стафиди - 80 г, тъмни
  • червени боровинки - 80 г
  • ябълка - 50 г нарязана на ситно
  • масло - 30 г, стайна температура
  • портокалови корички - 30 г захаросани
  • бадеми - 30 г , накълцани
  • лимон - настъргана кора от 1
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • кафява захар - 60 г
  • коняк - 60 мл
  • Глазура
  • пудра захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • маково семе - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Започва се с приготвянето на конфитюра. В буркан се смесват сушените плодове, нарязани на ситно с ябълката, бадемите, портокаловите корички, маслото, захарта и подправките. Разбърква се много добре и се залива с коняка. Прибира се на хладно и тъмно място. След един ден се разбърква, разтриса се буркана и се оставя да преседи 2 седмици в хладилник, преди да се ползва. След това време се е получил уникално вкусен домашен свеж конфитюр от плодовете.

2. Бутертестото, противно на правилата, в тази рецепта се оставя да бъде със стайна температuра и да е сравнително меко. Така по-лесно се залепват крайчетата на бисквитката и се избягва разлистването му, което в случая е нежелателно.

Тестото леко се разточва с точилка. Нарязва се на ленти, примерно 12/5 см. По средата на лентата и по дължина се слага от конфитюра около 1 ч.л. С пръсти се прищипват крайчетата и се затварят двата края. С длани се разточва на пуричка и малко да се издължи. Завива се на кравайче, притискат се двата края (bисквитката може и да се завие само във формата на подкова). Поставят се в тава покрита с хартия.

Пече се на 200 градуса за около 20-25 мин.

Охлаждат се.

Глазура:
За глазурата се разбъркват всички съставки. Може да се увеличи или намали прясното мляко в зависимост от желаната гъстота. Поръсва се през вилица върху всяко кравайче и се оставя да засъхне на стайна температура.

Източник: Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар