Фина кремсупа от гъби

22/01/2018
"Истински еликсир за стомаха с кадифен вкус и завладяващ аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват и наситняват. Гъбите (печурките) се обелват, отстранява се пънчето до основата и с влажна домакинска хартия се избърсват.

В тенджера се стопява маслото, добавя се и 1 с.л. зехтин. Прибавя се на тънки филийки нарязан лук, наситнен праз лук, картофа на филийки, разбърква се и се оставят да се задушат, докато омекнат и сменят цвета си.

Добавя се наситнена мащерка и пресованият чесън. След като са омекнали достатъчно зеленчуците, се налива 1 литър бульон и се оставя да къкри на бавен огън.

В дълбок тиган със зехтин се задушават нарязаните на филийки гъби без сушените. След като омекнат и сменят цвета си, половината от тях се прибавят към супата в тенджерата със зеленчуците, долива се още вода и се прибавят и измитите сушени гъби - цели, без да се нарязват на парчета.

Оставя се на умерен котлон за около 20 мин.

Другите гъби се оставят настрана. Посолява се със сол и прясно смлян черен пипер.

След като е напълно готова супата, се излива в робот и се пасира до пълна гладкост. Връща се обратно в тенджерата, добавят се и останалите гъби и се вари на слаб котлон, колкото да клокне.

По избор се наситнява магданоз и се добавя малко сметана.

Източник: J. Mielle Recipe 30

Забележка: Посочените гъби на количество изглеждат много, но след като се позапържат, ще останат около 3-4 шепи.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар