Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с кисело зеле в гювеч

Джолан с кисело зеле в гювеч

Нели ПетроваНели Петрова
Новак
5671561
Джолан с кисело зеле в гювеч1 / 5
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
3
"Вълшебна комбинация, която препоръчваме от сърце на всички чревоугодници"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • свински джолан - 500 - 700 г (може и телешки)
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • бахар
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зелката на дребно и я слагате в гювеча. Добавяте подправките и олиото и разбърквате.

Върху зелето слагате джолана, който по желание може да мариновате за няколко часа. Добавяте чашата вода (може да замените с червено вино).

Слага се в незагрята фурна (за да не се спука гювечът) и се пече на около 150 градуса за два часа.

След това изключвате фурната и го оставяте за още час.

Ако го печете на по-ниска температура, го оставете във фурната за малко по-дълго време.

При печенето може да добавите и зеленчуци по желание.

Джоланът с кисело зеле в гювеч е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Измиийте киселото зеле, защото е солено.
22.01.2023 14:21
Росица Петрова
Росица Петрова
Получи се много вкусно ястие!
03.02.2018 10:33
2