Пушени свински ребърца със зрял боб в гювеч

22/01/2018
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2703353692
"Някои неща не се променят с времето и бабините пушени свински ребърца със зряб боб в гювече са все така великолепни "
Приготвяне20 мин.
Готвене210 мин.
Общо230 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 001
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пушени свински ребърца - 5 бр.
  • зрял боб - 250 г
  • доматен сок - 250 г
  • печена чушка - 1 бр. червена
  • печена люта чушка - 1 бр.
  • морков - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • джоджен
  • чубрица
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода от предната вечер.

Нарежете лука и чушките на кубчета, а моркова на кръгчета. Сложете зеленчуците в глинения гювеч и добавете доматения сок.

Овкусете с подправките /сол, черен пипер, червен пипер, пушен червен пипер, джоджен и чубрица/ и разбъркайте добре. Добавете свинските ребърца и залейте с вода, колкото да се покрият продуктите.

Гювечът се поставя в студена фурна и след това се загрява на 180 градуса.

Пече се 1 час и 30 мин на 180 градуса и след това се намаля на 160 градуса и се оставя да се пече още 2 часа.

Забележка: Ако фасулът ви се стори рядък, може да го сгъстите с 1-2 с.л. брашно.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар