Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Пушени свински ребърца със зрял боб в гювеч

Пушени свински ребърца със зрял боб в гювеч

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Пушени свински ребърца със зрял боб в гювеч
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
3 / 4
22/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4
"Някои неща не се променят с времето и бабините пушени свински ребърца със зряб боб в гювече са все така великолепни"

Необходими Продукти

  • пушени свински ребърца - 5 бр.
  • зрял боб - 250 г
  • доматен сок - 250 г
  • печена чушка - 1 бр. червена
  • печена люта чушка - 1 бр.
  • морков - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • джоджен
  • чубрица
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода от предната вечер.

Нарежете лука и чушките на кубчета, а моркова на кръгчета. Сложете зеленчуците в глинения гювеч и добавете доматения сок.

Овкусете с подправките /сол, черен пипер, червен пипер, пушен червен пипер, джоджен и чубрица/ и разбъркайте добре. Добавете свинските ребърца и залейте с вода, колкото да се покрият продуктите.

Гювечът се поставя в студена фурна и след това се загрява на 180 градуса.

Пече се 1 час и 30 мин на 180 градуса и след това се намаля на 160 градуса и се оставя да се пече още 2 часа.

Забележка: Ако фасулът ви се стори рядък, може да го сгъстите с 1-2 с.л. брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: