Кюфтенца с изненада от пъдпъдъчи яйца

22/01/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф5964532709
"Ей такива изненади обичаме - вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Поставете каймата в купа и към нея сложете всички подправки, сол и галетата. Накълцайте на ситно и прибавете лука, магданоза и чукнете яйцето. Омесете хубаво и приберете в хладилник за 4-5 часа.

2. Сварете пъдпъдъчите яйца за 3-4 минути във вода с малко сол. Охладете и обелете.

3. Извадете каймата от хладилника 20-30 минути, преди да оформите кюфтенцата. Щом тя е достигнала стайна температура, взимайте в шепа от нея и сплесквайте с длан. В центъра поставяйте яйчице, предварително оваляно в брашно, и завивайте като оформяте топчица. Така процедирате до приключване на продуктите.

4. Пуснете фурната да загрее до 190 градуса, а кюфтенцата оваляйте в брашно (не наслоявайте прекалено, а само толкова, колкото да изглеждат като "напудрени"). Подредете ги в тавичка върху хартия за печене и ръснете отгоре малко олио.

5. Изпечете до златист загар около 20-25 минути.

Поднесете като предястие боцнати на клечка.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар