Шкембе за душата със застройка от прясно мляко и яйца

22/01/2018
"Ех, понякога всичко, от което душата ти има нужда, е едно вкусно шкембе и верен приятел, с когото да си го споделиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 930
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото шкембе се почиства старателно, залива се със студена вода, добавят се двете глави лук, срязани наполовина, лимонът и няколко зърна черен пипер. Продуктите се варят до омекването на шкембето.

Шкембето се нарязва на ситно, а бульонът се прецежда. Шкембето се залива с бульона от варенето и прясно мляко в съотношение 1:1, посолява се и се вари около 10-ина минути на тих огън.

Междувременно се приготвя застройка от 2 добре разбити яйца, 3 к.л. брашно и сока на половин лимон.

Чорбата се сваля от котлона и внимателно се застройва със застройката, като е добре тя да се темперира. Загряват се няколко лъжици олио, запържва се за кратко червен пипер и се добавя към готовата чорба.

Да ви е вкусно!

Източник: Mariana Hristozova от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар