Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа от дробчета и воденички

Пилешка супа от дробчета и воденички

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пилешка супа от дробчета и воденички
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
06/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Можете да познаете колко вкусна е една супа по това колко пъти си сипвате допълнително"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г + воденички
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1/4 корен
  • зелена чушка - 1 бр
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • смлени домати - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • естрагон - 2 щипки
  • магданоз
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дреболии се накисват във вода за около половин час. След това се прехвърлят в тенджера с подсолена вода и се слагат да се варят. Като се образува пяна, тя се маха с помощта на лъжица.

В тенджерата при субпродуктите се налива малко олио и се прибавят почистените и нарязани на дребно лук, морков, целина и чушка. След близо десет минути се прибавят обелените и нарязани на големи кубчета картофи.

След като се сложат картофите, аз изваждам дробчетата и воденичките, нарязвам ги на дребни парченца и ги връщам в супата. Прибавя се една пълна шепа фиде.

Като омекне фидето и уврят картофите, се прибавят доматите и естрагонът. Накрая, след като се изключи котлонът, пилешката супа се поръсва с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.

След като поизстине, се застройва с разбит жълтък с кисело мляко. Отначало се гребва от горещата супа по малко, разрежда се яйчено-млечната смес, като се бърка енергично, за да се уеднаквят температурите.

Действието се повтаря няколко пъти и накрая цялата застройка се излива в супата на тънка струйка.

Пилешката супа от дробчета и воденички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: