Камби с карфиол и моркови

14/11/2012
Цветаот ЦветаНовак
"Класическа туршия с карфиол и моркови, която обичаме да похапваме!"
Приготвяне100 мин.
Готвене30 мин.
Общо130 мин.
Порции15-20 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 860
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата270
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 5 кг.
  • моркови - 1 кг.
  • карфиол - 2 бр.
  • целина - 2 глави
  • олио - 1 литър
  • захар - 1/2 кг.
  • черен пипер - 1 пакетче
  • бахар - 1 пакетче
  • оцет - 1 литър
  • морска сол - 12 супени лъжици
  • вода - 8 чаени чаши
  • дафинов лист - 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите, морковите, карфиолът и целината се нарязват и се разпределят в буркани.

Олиото, захарта, черният пипер, бахарът, оцетът, морската сол и дафиновият лист се варят във водата.

Докато е още топла саламурата се налива в бурканите затварят се и се обръщат с капачките надолу.подобни рецепти тук

5 6
4 6
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня
Таня
01.10.2013 21:28
тази туршия е супер .....но аз я знам така .....към същите продукти се прибавят и зелени домати и зеле ......страхотна е
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв