Пухкава баница Сърце

23/01/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру175182453511
"Знаете ли, че може да кажете на някого, че го обичате и като му направите пухкава баница Сърце?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • плънка
  • сирене - 250 - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • олио - 2 с.л.
  • заливка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сусам - по желание
  • олио - за поръсване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка, като в купа се натрошава сиренето, добавят се две яйца, киселото мляко, содата и олиото. Разбърква се с вилица добре.

Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея втора и по цялата кора разпределяме с част от плънката. Навива се двете кори по дължина на руло и нареждаме в намаслена тава по стените на формата.

По същия начин се формят и останалите кори, навиват се на руло, но после се навива на охлюв и нареждаме в средата на сърцето. Така се прави, докато се запълни формата.

В купа се разбиват яйцата, добавяме прясно мляко и с черпак се залива отгоре баницата.

Печем в загрята фурна 180-190 градуса за 30-35 минути до златисто. Изважда се и обръщаме върху две чинии да се охлади леко.

Нарязва се и хапваме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар