Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баница Сърце

Пухкава баница Сърце

Пухкава баница Сърце
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 5
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Знаете ли, че може да кажете на някого, че го обичате и като му направите пухкава баница Сърце?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • плънка
  • сирене - 250 - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • олио - 2 с.л.
  • заливка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сусам - по желание
  • олио - за поръсване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка, като в купа се натрошава сиренето, добавят се две яйца, киселото мляко, содата и олиото. Разбърква се с вилица добре.

Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея втора и по цялата кора разпределяме с част от плънката.

Навива се двете кори по дължина на руло и нареждаме в намаслена тава по стените на формата.

По същия начин се оформят и останалите кори, навиват се на руло, но после се навива на охлюв и нареждаме в средата на сърцето. Така се прави, докато се запълни формата.

В купа се разбиват яйцата, добавяме прясно мляко и с черпак се залива отгоре баницата.

Печем в загрята фурна 180-190 градуса за 30-35 минути до златисто. Изважда се и обръщаме върху две чинии да се охлади леко.

Нарязва се и хапваме с кисело мляко.

Пухкавата баница Сърце е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: