Врачанска милинка

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Врачанска милинка
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Да видите вие хората от Балкана какви невероятни милинки правят"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 - 800 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • шарена сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г
  • галета - 2 с.л.
  • мая - колкото орех
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меси се тесто от пресятото брашното, млякото, разтворената мая, 1 яйце и натрошеното сирене. Оставя се за 20 минути в хладилник да отпочине.

Върху плота се ръси брашно и тестото се разстила с ръка. Маслото се разтопява и с 3/4 от него се полива тестото, наръсва се с шарената сол, навива се на руло и се нарязва на парчета, които се оформят на топчета и се нареждат в тава, намазана с олио.

В останалото масло се запържват 2 л галета и с тях се поливат милинките.

Оставят се да втасат за 15 минути, намазват се с разбитото яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: