Пикантна агнешка шкембе чорба

23/01/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4971995551
"Ох, че вкусно. Искате ли да ви сипем допълнително "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 492
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко шкембе - 700 г почистено
  • кромид лук - 1 бр. голяма глава
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • черен пипер - 10 зърна
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • люто чили - 1 с.л. на люспи
  • сол
  • чесън - 1 глава
  • винен оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме шкембето в дълбока тенджера и го заливаме със студена вода. Варим на слаб огън около 40 минути.

Обелваме и нарязваме на едро моркова и лука. Прибавяме ги към шкебмето и варим още 30 минути.

Овкусяваме със сол, две цели скилидки чесън и зърна черен пипер.

Добре сварено шкембе изваждаме от съда и поставяме в чиния, за да се охлади. Нарязваме го на парченца.

Бульона прецеждаме през цедка, като запазваме 250 мл от него.

В тиган загряваме растителната мазнина и маслото. Запържваме в тях червения пипер и 1 ч.л. от лютия пипер.

В касерола размиваме нишестето с прясното мляко и разбитите жълтъци. Разреждаме при непрекъснато бъркане с отделеният бульон.

Поставяме съда на котлона и разбъркваме непрекъснато. Темперираме сместа с отделеният бульон. Прибавяме я към шкебмето.

Поднасяме чорбата топла, поръсена с лют пипер. Гарнираме с пресован чесън, залят с оцет.

Съвет: Ако шкембето ви е прясно и необработено, го попарете с вряща вода за 20 минути.

Почистете го от външната страна, а вътрешната остържете с нож, премахвайки ципата му. Измийте го много добре. Залива се със студена вода.

Солта се прибавя, след като шкембето се е сварило!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар