Рас Гула (Ras Gulla)

12/11/2012
Валена
отВаленаНовак
"Представяме ви световно известния десерт от Пакистанската кухня - Рас Гула. Опитайте, за да разберете, защо по цял свят го хапват с удоволствие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 184
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • извара - 250 г безсолна, кашкавалена
  • грис - 250 г
  • ванилия - 3 - 4 прахчета
  • сол
  • лимонтузу
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете захарен сироп от захарта и водата и добавете щипка лимотузу заедно с ванилията. Оставете сиропа да изстине.

Разбъркайте изварата с гриса. Оформете около 30 гладки топчета с големината на орех. По желание сместа се боядисва със сладкарска боя по избор.

В голяма тенджера сложете около 1.5 л вода с малко сол да кипне. Пускайте топчетата да се сварят - по време на варенето ще увеличат обема си. Варенето трае около 5 минути или малко повече.

Готовите топчета извадете с решетъчна лъжица, като трябва добре да ги отцедите от водата. След като изстинат ги залейте със захарния сироп и Рас Гула са готови за консумация.
подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

vasilia
vasilia
03.10.2013 07:59
Момичета,ясно пише че се заливат със захарния сироп
0
0
nikomar
nikomar
25.09.2013 18:18
Ами в рецептата пише,заливат се !
0
0
iv
iv
24.09.2013 14:25
А какво правим със захарния сироп?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв