Нервозни кюфтета в було

23/01/2018
Diana
отDianaПомощник Готвач98922
"И в було да ги завиете, пак са си нервозни, просто така стават още по-вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • телешко месо - 200г
  • свинско месо - 200 г
  • пушен колбас - 100 г
  • лук - 1 малка глава
  • люта чушка - 1
  • кимион
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • свинско було
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Местните съставки (без свинското було) ги смилам 2 пъти и омесвам със солта, разтворена в 2 супени лъжици студена вода.

Слагам каймата в дълбок емайлиран или порцеланов съд, заглаждам със намокрена със студена вода ръка и оставям една нощ в хладилника.

На следващия ден прибавям настъргания лук, ситно нарязаната люта чушка и останалите стрити подправки. Сместа се омесва отново и се оставя в хладилника за 2 часа, след което от нея се оформят 12 кюфтета.

Всяко кюфте увивам с част от свинското було (кърпа).

Пека кюфтетата на умерено загрята скара, докато добият светлокафяв цвят (отвътре трябва да останат сочни, без да са сурови).

Поднасят се с пържени картофи и туршия или салата от пресни зеленчуци.

Кюфтетата са по-вкусни, ако в момента на поднасянето ги полеем с горещ сос от печено месо.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!