Маринован патладжан на скара

12/11/2012
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции10 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 202
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 10 кг.
  • чесън - 10 глави
  • магданоз - 5 връзки
  • винен оцет - 1 л.
  • вода - 0.5 л.
  • захар - 0.5 кг.
  • сол - 150 гр.
  • олио - за намазване на патладжана 0.5 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва и се нарязва на филии с дебелина около 1 см. Посоляват се леко и се оставят да се отцедят 20-30 мин.

Смесват се добре с олиото да се омажат и се изпичат на скара. Пълни се в буркани като помежду се слага ситно нарязан магданоз и счукан чесън.

Залива се с маринатата, приготвена от оцета, захарта, солта и водата. Стерилизира се 10 мин.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

име
име
12.09.2014 16:41
10кг патладжани?!?
2
0
Венета
Венета
01.09.2014 18:58
В рецептата е белен, а на снимката не е, аз не го обелих - ще се получи ли?
0
0
вили
вили
19.08.2013 15:14
Звучи много вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв