Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с кускус и млечен сос

Телешко с кускус и млечен сос

Телешко с кускус и млечен сос1 / 2
23/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • бяло вино - 100 мл
  • моркови - 200 г
  • кускус - 200 г
  • пушено сирене - 200 г
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 80 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от ципите телешко месо се нарязва на жулиени, които се запържва до златисто в малко мазнина. Налива се виното, прибавят се нарязаните моркови и се оставя да се задуши под капак до готовност.

Кускусът се сварява в подсолена вода, след това се отцежда и разбърква с половината масло.

Брашното се размива в малко студена вода и се смесва с киселото мляко. Разбърква се и се загрява до кипване.

В тавичка се сипва кускусът, върху него се подрежда задушеното месо с морковите, поръсва се с нарязаните на ситни парченца топено сирене и се прибавя останалото масло.

Запича се до разтичане на сиренето. Сосът от задушаването на месото се прибавя към млечния сос и се разбърква.

Готовото ястие се сервира залято с млечния сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: