Най-вкусния сладкиш с дюли

24/01/2018
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619615
"Щом казваме, че е най-вкусният, значи е най-вкусният "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 067
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са със стайна температура. Брашното се пресява, захарта по възможност да е фина, портокаловият сок да е прясно изцеден.

Сложете в купа маслото и захарта, разбийте с миксер до побеляване на сместа.

Добавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане до получаване на пухкава консистенция. Сложете сметаната, разбийте и след като я поеме, добавете бакпулвера и започнете да сипвате от брашното, накрая сложете ванилията и портокаловия сок. Сместа трябва да се получи гъста и еднородна, без брашнени бучки.

Отделете в една чаена чаша от получената кексова смес, към нея добавете какаото и разбъркайте.

Пригответе си кръгла форма или тавичка с диаметър 22-24 см. Поставете хартия за печене и изсипете сместа от купата.

Върху тази смес сипете на различни места от какаовата смес. С клечка направете въртеливи движения, така че леко да я разнесете и да се смеси с основната смес.

Почистете дюлите, махнете семките и нарежете на тънки парчета.

Подредете ги върху сместа и поръсете върху всяко парче малко от меда. Печете във фурна с вентилатор на 170 градуса за 35-40 мин до суха клечка.

Извадете и оставете да се охлади.

Тортата може да приготвите с круши, ябълки дори тиква, като за целта тиквата ще трябва да я обработите термично, преди да я поставите върху кексовата смес.

По желание след охлаждане поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар