Печен заек с плънка и картофи на фурна

24/01/2018
Пламен
отПламенНовак322
"За който окъснее в гората сме направили място в тавата "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 305
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите, сварени и нарязани на дребно, се запържват с нарязания лук и измития ориз, докато оризът стане прозрачен. С получения запържен състав пълним заека, след което го зашиваме.

В дълбока тава наливаме бирата/виното и водата, поставяме внимателно заека, изсипваме картофите, нарязани на кубчета и овкусени със сол.

Покриваме тавата с фолио и поставяме в предварително подгрята на 180 градуса фурна за около 1 час, след което намаляваме температурата на 150 градуса и печем още около 2 часа, след като изключим фурната, махаме фолиото и оставяме тавата вътре.

Като поизстине, изваждаме тавата и поръсваме с нарязания магданоз.

Сервираме, докато е топло, като за предпочитане е бяло охладено сухо вино.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Аз бих добавила пресен джоджен и пресен лук. Става уникален с тези подправки.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!