Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас Текс Мекс с пилешко филе

Фахитас Текс Мекс с пилешко филе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фахитас Текс Мекс с пилешко филе
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
24/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Може и да сте чували за тях, но докато не опитате тези фахитас, няма да разберете за каква вкусотия става дума"

Необходими Продукти

  • тортиля питки - 10 - 12 бр. (царевични или пшенични)
  • пилешко филе - 3 бр. цели
  • лук - 1 глава
  • зелена чушка - 2 - 3 бр.
  • чедър - 200 г настърган (или Гауда)
  • олио - 70 мл (или зехтин)
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • целина - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. на прах (или на вкус)
  • кимион - 1/2 ч.л. на прах
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • вода - около 150 мл
  • магданоз - за поръсване (по желание)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на ситно, а чушките - на по-едри кубчета. Пилешкото филе направете на жулиени или парченца по ваш вкус.

Загрейте мазнината на умерен огън и запържете зеленчуците със малко сол, докато омекнат и добият лек загар. Добавете пилето и гответе 3-4 минути при периодично разбъркване.

През това време в съдче смесете водата, оцета, доматеното пюре, захарта, сол и всички подправки, а в получената смес разтворете нишестето. Сипете при пилето и бъркайте около 5 минути, след което по желание може да си донагласите на вкус, добавяйки още пикантно или друга от подправките, която желаете да преобладава. Готовият пълнеж за нашите фахитас поддържайте топли на минимална степен на котлона и се заемете с тортиля питките.

Загрейте тиган с диаметъра на тортилите и запичайте за кратко от двете страни всяка от тях. След като изваждате от огъня всяка поредна питка, покривайте с чиста кърпа, за да не изстива и най-вече да не изсъхва.

Поставяйте по няколко лъжици от плънката с вкус на Текс Мекс в центъра на всяка тортиля и завийте. Поръсете с кашкавал, Чедър или Гауда.

По желание може да поднесете тези фахитас в широки чашки, обвити със салфетка - биха били по-красиви и ефектни.

Поръсете с прясно накълцан магданоз и сервирайте топли поднасяйки ги с халапеньос, гуакамоле или мексикански сос от сирена.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Страхотно изглеждат,браво!
24.01.2018 22:35
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Siempre perfecto!
24.01.2018 16:38
1
1
Покажи всички подкоментари