Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Самосас с кайма

Самосас с кайма

Самосас с кайма1 / 2
24/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • картоф - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр
  • зелен пипер - 1 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • сол
  • сухи подправки - 1 с.л. смес
  • черен пипер - 1 щипка смлян
  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • вода - 150 мл
  • олио
  • яйце - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио в тиган, запържете нарязания на ситни кубчета картоф до полуготовност. Добавете ситно нарязания лук, каймата, зеления пипер и сол на вкус. Разбъркайте, запържете още 2 минути, след това прибавете ситно нарязаните белени домати. Оставете да къкри на тих огън, докато плънката стане гъста.

Накрая прибавете и ситно нарязания зелен лук и след 3 минути свалете от огъня.

Пресейте брашното в купа, като предварително сте го смесели с 2 ч.л. сол. Добавете 150 мл хладка вода и занесете върху набрашнена повърхност твърдо тесто. Разделете тестото на три равни топки и разточете всяка на средно дебела кора.

Намазнете работния плот и поставете върху него първата кора. Намазнете повърхността ѝ и отгоре сложете втората кора, след това и нея намаслете. Поставете третата кора и също намазнете с четка и олио.

Разточете с точилка и нарежете кората на ленти с широчина 7 см. Лентите трябва да се получат такива, че да се завият миниатюрни триъгълни банички.

Напълнете лентите с плънката, завийте на триъгълни банички, като редувате сгъването ту вляво, ту вдясно. Всяка лента намажете с разбито яйце и ги изпържете в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: