Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пиле с ориз на фурна с яйчено-млечна заливка

Пиле с ориз на фурна с яйчено-млечна заливка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пиле с ориз на фурна с яйчено-млечна заливка
Снимка: Мария Симова
1 / 3
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Открихме как да направим класическото пиле с ориз двойно по-вкусно - тайната е заливката"

Необходими Продукти

  • пиле - 0.5 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 4 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1 ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и измийте пилето на порции, поставете го в тенджера с подсолена вода и нарежете лука в него.

Варите до полуготовност на пилето, извадете порциите от чорбата и оставете настрани.

В тава разтопете маслото и запържете в него ориза до прозрачност заедно с черния пипер. Налейте 2 ч.ч. от бульона в него, разбъркайте и добавете порциите месо, ако е нужно посолете.

Поставете ястието в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете, докато оризът поеме бульона, извадете тавата от фурната. Разбийте яйцата много добре и налейте леко затопленото мляко при тях, разбъркайте до еднородна смес.

Полейте ястието равномерно със сместа и допичате, докато се запече заливката.

Това класическо ястие със заливка е съвършеният избор за зимната ни трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: