Ванилени сладки със свинска мас

Ванилени сладки със свинска мас1 / 2
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • мас - 9 с.л.
  • пшенично нишесте - 1 пакетче
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре яйцата в дълбока купа. Прибавяме към тях на тънка струя захарта и накрая ванилията, като разбиването продължава.

Разтапяме маста. Пресявате в голяма купа брашното с бакпулвера и нишестето. В образувалата се купчинка правим кладенче, в което сипваме разтопената мас, и разбитите със захарта и ванилията яйца.

Месим средно меко тесто от горните продукти, за да минава добре през шприц и да се запази формата на сладките.

Тестото оставяме да почине 2-3 часа преди употреба. Прекарваме го през шприц и оформяме от него сладки върху застлана с хартия за печене тава.

Печем на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: