Много сочни тригуни с орехи и канела

25/01/2018
"Сочни тригуни, които ще излапате на един дъх, да не кажете после, че не сме ви предупредили "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 705
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 кг
  • орехи - около 100 г
  • канела - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимон - изцеден
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточих малко бутертесто, разделих го на квадрати.

Във всяко квадратче сложих от плънката, която в направена от смлени орехи канела и ванилия, и завих на триъгълник.

Наредих ги в намазана тава с масло, изпекох на 180 градуса за около 10-15 мин.

Вече като тригуните са изстинали, направих и сиропа.

Заливат се студени тригуни с врял сироп.

Лесно, бързо и много сочно.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар