Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Плакия от паламуд

Плакия от паламуд

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Плакия от паламуд1 / 2
16/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3-4
"Днес ще запретнем ръкави и ще приготвим вкусен паламуд!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 брой
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • олио - 120 мл
  • целина - 3 стръка
  • лимони - 2 броя
  • домати - 3 броя
  • моркови - 3 броя
  • лук - 3 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • дафинов лист - 2 броя
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на по-едри кръгчета. Загрейте олиото и ги запържете. Прибавете едро нарязаните на кръгчета картофи и 2 домата. Посолете на вкус и оставете ястието да се готви до омекване на картофите.

Снемете от котлона и добавете ситно нарязаната целина, чесън, натрошения бульон, дафинови листа и черен пипер на вкус. Прехвърлете всичко в дълбока тава и добавете почистения паламуд. направете леки прорези по повърхността й с нож и поръсете с малко сол и черен пипер. Върху рибата сложете резенчета домат и лимон.

Полейте щедро със зехтин и лимонов сок и сложете плакията от паламуд да се изпече за около 40 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Поднесете плакията изстинала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ценителката
ценителката
невероятно предложение точно се чудех как да съчетав домати и картофи в плакия а за паламуда е ясно най-подходящ
15.03.2013 14:40
4