Пълнозърнести соленки с кашкавал, сирине и подправки

25/01/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
"Нещо вкусничко, което може цял ден да гризкате без никакви угризения "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 056
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито. Правим си кладенче по средата и вътре слагаме 1 жълтък, ½ ч. сол. Солта зависи от това дали ви е солено сиренето и кашкавалът.

Настъргваме кашкавал и го слагаме при брашното заедно с натрошеното сирене. Добавяме маста, без да я размекваме.

В прясното мляко слагаме содата и разбъркваме. Прибавяме и него при другите съставки. Замесваме меко тесто.

Набрашняваме плота с малко брашно и доомесваме тестото.

Разделяме тестото на две части и оформяме две топки тесто. Разточваме едната топка с къса точилка. С формички си правим фигурки - цвете и сърце.

Мажем соленките с разбит белтък и поръсваме със сусам и ким.

Другата топка разточваме и режем на ленти по дължина с къдраво ножче.

Мажем соленките с разбит белтък и ръсим с сух риган, шарена сол и сусам.

В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, редим соленките и печем на 220 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!