Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Пълнозърнести соленки с кашкавал, сирине и подправки

Пълнозърнести соленки с кашкавал, сирине и подправки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Пълнозърнести соленки с кашкавал, сирине и подправки
Снимка: Марияна
2 / 3
25/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Нещо вкусничко, което може цял ден да гризкате без никакви угризения"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл.
  • пълнозърнесто брашно - 3 ч.ч
  • сода за хляб - 2/3 ч.л
  • сол - ½ ч.л
  • ким
  • сусам
  • шарена сол
  • ригaн
  • мас - 2/3 ч.ч
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал - 2/3 ч.ч настърган
  • сирене - 2/3 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито. Правим си кладенче по средата и вътре слагаме 1 жълтък, ½ ч. сол. Солта зависи от това дали ви е солено сиренето и кашкавалът.

Настъргваме кашкавал и го слагаме при брашното заедно с натрошеното сирене. Добавяме маста, без да я размекваме.

В прясното мляко слагаме содата и разбъркваме. Прибавяме и него при другите съставки. Замесваме меко тесто.

Набрашняваме плота с малко брашно и доомесваме тестото.

Разделяме тестото на две части и оформяме две топки тесто. Разточваме едната топка с къса точилка. С формички си правим фигурки - цвете и сърце.

Мажем соленките с разбит белтък и поръсваме със сусам и ким.

Другата топка разточваме и режем на ленти по дължина с къдраво ножче.

Мажем соленките с разбит белтък и ръсим с сух риган, шарена сол и сусам.

В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, редим соленките и печем на 220 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: