петък, 31 октомври

Кебап от овче месо на шиш

Публикувана от:
Видяно: 609 пъти
Националност: Египетска Кухня
Категория: Агнешко месо
Рецепта за Кебап от овче месо на шиш
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции24 кюфтенца

Необходими Продукти

  • за кебапа
  • хляб - 4 филии без кора
  • чесън - 2 сскилидки
  • кайма - 700 г овча
  • магданоз - 3 с. л. нарязан
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 и 1/2 с. л.
  • сол - щипка
  • чили - 1 щипка
  • За гарнитурата
  • царевица - 1 бурканче консервирана
  • домати - 7 броя
  • кромид - 1 глава
  • кориандър - 2 с.л. листа
  • лайм - сокът от 1 лайм
  • зехтин - 1 с.л.

Приготвяне на Кебап от овче месо на шиш

Натрошете хляба и го накиснете в купа с вода заедно със скълцания чесън. След 5 минути го намачкайте с вилица на пюре и добавете каймата, магданоза, скълцания ситно кромида, разбитото яйце и се овкусява с подправките.

С мокри ръце добре омесете сместа и направете 24 еднакви кюфтенца. Нанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание.

Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете. Поднесете със нарязаните домати, лук и царевица, овкусени със зехтин, лайм и кориандър.

3.0 от 3 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и оригинална рецепта за Кебап от овче месо на шиш. Намери ли това, което търсиш? Разгледай останалите категории за Кебап от овче месо на шиш. Вкусни рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Кебап от овче месо на шиш в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.