четвъртък, 11 февруари

Кебап от овче месо на шиш

От Роси ТрифоноваИноватор / Автор16/11/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции24 кюфтенца
Изпрати Кебап от овче месо на шиш
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо750
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.0 от 5

Необходими Продукти

  • за кебапа
  • хляб - 4 филии без кора
  • чесън - 2 сскилидки
  • кайма - 700 г овча
  • магданоз - 3 с. л. нарязан
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 и 1/2 с. л.
  • сол - щипка
  • чили - 1 щипка
  • За гарнитурата
  • царевица - 1 бурканче консервирана
  • домати - 7 броя
  • кромид - 1 глава
  • кориандър - 2 с.л. листа
  • лайм - сокът от 1 лайм
  • зехтин - 1 с.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Кебап от овче месо на шиш

Натрошете хляба и го накиснете в купа с вода заедно със скълцания чесън. След 5 минути го намачкайте с вилица на пюре и добавете каймата, магданоза, скълцания ситно кромида, разбитото яйце и се овкусява с подправките.

С мокри ръце добре омесете сместа и направете 24 еднакви кюфтенца. Нанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание.

Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете. Поднесете със нарязаните домати, лук и царевица, овкусени със зехтин, лайм и кориандър.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.0 от 3 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Кебап от овче месо на шиш. Намери ли това, което търсиш? Разгледай останалите категории за Кебап от овче месо на шиш. Вкусни рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Кебап от овче месо на шиш в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.