Кебап от овче месо на шиш

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
16/11/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции24 кюфтенца
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2,5 от 5

Необходими Съставки

  • за кебапа
  • хляб - 4 филии без кора
  • чесън - 2 сскилидки
  • кайма - 700 г овча
  • магданоз - 3 с. л. нарязан
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • кимион - 1 и 1/2 с. л.
  • сол - щипка
  • чили - 1 щипка
  • За гарнитурата
  • царевица - 1 бурканче консервирана
  • домати - 7 броя
  • кромид - 1 глава
  • кориандър - 2 с.л. листа
  • лайм - сокът от 1 лайм
  • зехтин - 1 с.л.

Приготвяне

Натрошете хляба и го накиснете в купа с вода заедно със скълцания чесън. След 5 минути го намачкайте с вилица на пюре и добавете каймата, магданоза, скълцания ситно кромида, разбитото яйце и се овкусява с подправките.

С мокри ръце добре омесете сместа и направете 24 еднакви кюфтенца. Нанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание.

Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете. Поднесете със нарязаните домати, лук и царевица, овкусени със зехтин, лайм и кориандър.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 1
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с