Двойна грахова зимна супа

26/01/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4701865101
"Паднат ли температурите навън, заложете на двойно грахова супа - опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ароматът на мента и джинджифил в тази зимна супа приятно контрастира с вкуса на пушеният кремвирш.

В подходяща тенджера загряваме зехтина. Запържваме за кратко нарязания на парченца пушен кремвирш. Изваждаме върху кухненска хартия.

В същата мазнина сотираме нарязаните на ситно лук и скилидка чесън.

Прибавяме зеленият лук, джинджифила и ментата. Захлупваме съда и задушаваме 5 минути. Наливаме пилешкия бульон и слагаме сухия грах.

След като заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри около 40 минути. Добавяме замразения грах, разбъркваме супата и я оставяме за ври на слаб огън до разваряването на граха.

Отделяме 1/3 от супата и я пасираме, като прибавяме и сварения картоф за плътност. Връщаме я обратно в тенджерата и прибавяме парченцата кремвирш.

Овкусяваме със сол, черен пипер и я оставяме на котлона за 5-7 минути. Сервираме я в затоплени порционни купички.

Поръсваме я с пармезан и щипка прясно настърган джинджър. Украсяваме с клонки мента и поднасяме с хрупкави брускети.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
28.01.2018 13:26
Успех и да Ви е сладко! вариациите с колбаса са различни. Приготвяла съм я с чоризо. Чесновият мупривкус се допълва чудесно с граховото вариво, а супата е по-питателна. Често променям рецептите, като прибавям или променям даден продукт или съставка в ястието, според вкусът ми. Така генерираме и нови идеи за рецепти.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв