Кoшари

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Кoшари1 / 2
17/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • нахут - 1/2 ч.ч.
  • леща - 2/3 ч.ч.
  • ориз - 2/3 ч.ч.
  • макарони - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лимони - 1/3 ч.ч. лимонов сок
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута предварително за 1 нощ във вода. На следващия ден го сварете. Сварете лещата, като на 20-тата минути сменете водата, добавете ориза и сварете всичко до готовност. Сварете макароните според указанието на опаковката.

Пригответе отделно соса, като запържите в малко мазнина счукания чесън, след него добавите доматеното пюре, лимоновия сок, кимиона, червения пипер и сол на вкус. Запържете до леко сгъстяване, за около 10 минути.

Отделно запържете в малко мазнина нарязания на тънки полумесеци лук и го отцедете от излишната мазнина.

В чиниите смесете ориз и леща, отгоре макарони, върху разпределете от соса, а отгоре поръсете нахут и от запържения лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nick
Nick
Много мазно бре, но експеримент не е лошо
22.04.2013 13:27
1