Агнешко по турски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Агнешко по турски1 / 2
16/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Страхотен вкус, страхотен аромат - любимата ни рецепта за агнешко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 800 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 3 - 4 бр
  • домати - 1 кг
  • зехтин - 60 мл
  • бульон - 1 кубче
  • черен пипер - прясно смлян
  • червен пипер - лют
  • майорана
  • кимион
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на късове и го овкусете с малко от подправките. Загрейте олио и запържете агнешкото равномерно. Извадете го и добавете предварително скълцания възможно най-ситно лук и малко чесън, по желание.

Щом се запържат добавете предварително бланираните, обелени домати и чушките, смлени на пюре в кухненски робот или блендер.

Оставете соса да се вари за 10 минути и добавете месото заедно с кубчето бульон. Оставете на котлона да се готви до готовност на месото, като накрая добавите подправките и малко зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
46
31
20
10
Дай твоята оценка: