Печена тиква цигулка

18/11/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Уникално вкусна и ароматна тиква! Рецепта от златния фонд!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 577
  • Преглеждания за месеца3016
  • Преглеждания за седмицата614
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете тиквата на 2 части и я почистете от семките. Надупчете повърхността със шиш и овкусете с подправките. Полейте с малко зехтин и я оставете за 10 минути.

Сложете тиквата в подмазнена тава с кората нагоре. Добавете в тавата цели глави чесън и стръкчета чубрица. Сложете тиквата да се пече за около 1 час в загряна фурна или докато е почти напълно омекнала.

Извадете, обърнете парчетата и по желание полейте с още малко подправки и зехтин. Върнете тиквата за още 10-15 минути да се доопече. Поднесете я с разрязаните глави чесън.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Кунчето
Кунчето
22.10.2015 17:29
Аз не мога да ям тиква с мед или със захар поради висока кръвна захар и затова тази рецепта е добра за мен.
1
0
пенчо
пенчо
05.10.2014 23:28
това е най идьотската рецепта с тиква .който яде това е олигофрен.
4
7
пенка
пенка
27.06.2015 16:03
идиотски настроен е този, който съди толкова крайно рецепта, която някой някъде яде. плюс това човекът е всеядно същество, така че не намирам причина да се нарича олигофрен това което другите ядат, а на теб например не ти харесва!
6
2

Виж всички коментари или напиши такъв